Veel gestelde vragen

Meest gestelde vragen Dienstverband

Waar en wanneer kan ik werken?

Dat is een mooie bij This is Staff. Werken wanneer en waar jij dat wilt. Its up to you! Je kan zelf kiezen bij welke opdrachtgever en op welke dag je werkt. Via onze planning kan je alle opdrachten zien waarvoor je je kan aanmelden, dus de keus is aan jou!

Wat voor soort werk kan ik via This Is Staff doen?

This is Staff biedt alle soorten werk aan. Denk aan Horeca- & eventwerkzaamheden, logistiek, administratie en meer. Opdrachtgevers op ons platform zijn bijv. festivals, voetbalstadions, een dierentuin, sportverenigingen en restaurants.

Hoe oud moet je zijn om voor This is Staff te werken?

Bij ons kan je je aanmelden vanaf 16 jaar. Voor sommige klussen moet je iets ouder zijn.

Hoe snel kan ik beginnen?

Afhankelijk van de drukte kan je de volgende dag na je aanmelding al beginnen. Uiteraard moet alle administratie en gegevens correct zijn ingeleverd.

Hoe word ik betaald?

Loondienst

Na een gewerkte dienst, dien je jouw werkuren in. De opdrachtgever keurt deze uren dan goed. Deze uren betalen wij wekelijks uit. Wij betalen iedere week je gewerkte uren van de week ervoor uit. Voorbeeld: Je werkt een shift in week 1. Het salaris voor week 1 staat in week 2 op je rekening.

Freelance

Na een gewerkte dienst, dien je jouw werkuren in. De opdrachtgever keurt deze uren dan goed. Deze uren zetten wij op de door ons verzonden self-bill factuur. Je hoeft dus zelf geen facturen op te maken. Facturen komen vanzelf in je financiële overzicht te staan. Wij betalen altijd binnen de betalingstermijn van 14 dagen jouw factuur.

Wat als ik een tijdje niet kan werken?

Bij This is Staff maakt dat niks uit. Ga je op vakantie of heb je als student een toets - en of tentamenweek, dan meld je je niet aan voor opdrachten en hoef je dus ook niet te werken. Je werkt dus wanneer en waar jij wilt. 

Kan ik in loondienst werken of als freelancer?

Wij werken alleen met freelancers. Wij vinden vrijheid hartstikke belangrijk. Jij kiest zelf hoevaak en waar je wilt werken.  Je aanmelden als freelancer is heel makkelijk en wij helpen je daarbij. Als freelancer moet je wel regelmatig de verklaring betalingsgedrag nakoming fiscale verplichtingen aan ons opsturen. Check dit via de link. 

Meest gestelde vragen Freelance

Wat is er nodig om te starten?

Je dient een btw-nummer te hebben. Deze vraag je op via de website van de Belastingdienst. Je kunt beginnen zonder KVK-nummer. Hier is dan wel sprake van een maximaal bedrag dat je jaarlijks mag verdienen.

Met een KVK-nummer kun je ongelimiteerd geld verdienen. Deze krijg je na een afspraak bij de KVK. Heb je dit gedaan? Dan kun jij je profiel voltooien en al gelijk de volgende dag aan de slag!

Welk uurtarief krijg ik?

Bij This Is Staff hanteren wij een tarieven die heel lekker zijn. Er is een minimum uurtarief van € 17,50-* ongeacht leeftijd en/of ervaring.

* Afhankelijk van de klus/functie/jouw prestaties kan dit ook meer zijn uiteraard. Sterker nog wij zijn vaak dat het een stuk meer is. Onze opdrachtgevers bieden meermaals ook meer aan. 

Waar kan ik werken?

Jij bepaalt zelf waar en wanneer je werkt. Freelancers kiezen zelf hun eigen werkdagen en tijden.

Om het je makkelijk te maken hebben we een zeer groot aanbod van verschillende opdrachtgevers in diverse branches door heel Nederland. De ene dag kun je werken in de horeca en de andere dag in de retail, maar er vind je het tof om op één plek te werken, dan mag dit uiteraard ook.

Hoe word ik betaald?

Na een gewerkte dienst, dien je jouw werkuren in. De opdrachtgever keurt deze uren dan goed. Deze uren zetten wij op de door ons verzonden self-bill factuur. Je hoeft dus zelf geen facturen op te maken. Facturen komen vanzelf in je financiële overzicht te staan. Wij betalen altijd binnen de betalingstermijn van 14 dagen jouw factuur.

Krijg ik een boete of een borg?

Bij This Is Staff doen we niet aan boetes of een borg. We vertrouwen erop dat jij zelf de verantwoordelijkheid neemt wanneer je werkt voor een opdrachtgever. Er zijn uiteraard wel gevolgen bij no-show zonder geldige reden.

Kan ik wisselen naar loondienst?

Bij ons kan dat helaas niet. We love freedom maar vooral vrijheid waar jij beter van wordt. Die vrijheid kunnen wij alleen bieden op basis van freelance.